Έλλειψη προσωπικού στον ΟΠΑΔ στη Θεσσαλονίκη

Έλλειψη προσωπικού στον ΟΠΑΔ στη Θεσσαλονίκη

Προς Υπουργό:

Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σημαντικές ελλείψεις σε ιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλους παρατηρούνται στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Η μη ανανέωση των συμβάσεων με τους ελεγκτές ιατρούς, είχε ως αποτέλεσμα αυτή την στιγμή στην υπηρεσία να βρίσκονται μόνο 3 ελεγκτές ιατροί, από 13 που υπήρχαν το προηγούμενο έτος. Όπως είναι προφανές, το ελεγκτικό έργο είναι αδύνατον να επιτευχθεί, καθώς οι γιατροί που υπάρχουν δεν αρκούν για τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης. Η εικόνα που επικρατεί καθημερινά στο κτίριο του ΟΠΑΔ, είναι απαράδεκτη με δεκάδες ασφαλισμένους να δημιουργούν τεράστιες ουρές περιμένοντας να εξυπηρετηθούν, ενώ η πληρωμή των δαπανών τους ξεπερνάει τον 1  χρόνο. Η ταλαιπωρία, που υφίστανται οι ίδιοι είναι μεγάλη και η αγανάκτησή τους δικαιολογημένη.

Η έλλειψη, λοιπόν, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, αφήνει αδιάφορη την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, καθώς δεν ανταποκρίνεται στα συνεχή αιτήματα για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Σημειωτέον, ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του νομού Θεσσαλονίκης εξυπηρετούνται από το ένα και μοναδικό υποκατάστημα που υπάρχει στα δυτικά της πόλης, καθώς το δεύτερο υποκατάστημα που υπήρχε ανατολικά δεν λειτουργεί από το τέλος Μαρτίου, λόγω επίσης έλλειψης προσωπικού και ακαταλληλότητας του κτιρίου. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει επιτέλους λύση στο πρόβλημα που απασχολεί, το προσωπικό του ΟΠΑΔ και κυρίως τους ασφαλισμένους του νομού.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί επιτέλους στην στελέχωση του προσωπικού στον ΟΠΑΔ Θεσσαλονίκης ή στην λειτουργία δεύτερου υποκαταστήματος και με ποιο χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων;